Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Uitlenen van materialen.

  • silvia westerhof

    In ons verpleeghuis hebben we een “Leenhof”. Hier kun je “aangepast” spelmateriaal, thema-kisten,leesboeken, video's, cd's, vak- tijdschriften en boeken lenen.

    Ik ben op zoek naar een eenvoudig, en goed werkend uitleensysteem. Wie heeft hier ervaring mee, of heeft tips voor mij.

    Alvast bedankt, Silvia

  • A

    Misschien is dit een idee:

    Nummer alle marterialen (dozen, spelen, videos, cd's, etc) en maak van elke stuk materiaal een kaart. Gebruik voor elke soort een andere kleur. bijv. cd'd-rood, spelen-geel, dozen-groen, etc. Zet deze kaarten apart in een bak (op kleur en opvolgend nummer). Geef de stikkers op de materialen dezelfde kleur.

    Maak daarna een kaartenbak. Geef elke afdeling in de kaartenbak een tabblad.

    Wanneer dan iemand iets komt lenen dan zoek je de bijpassende kaart van het stuk materiaal. Op de kaart zet je de naam van het desbetreffend persoon + datum en deze stop je in de kaartenbak achter de tabblad van de desbetreffende afdeling.

    Komt iemand het stuk materiaal terugbrengen dan de gekleurde kaart weer achter het tabblad van de desbeteffende afdeling weghalen en weer in de materialen bak stoppen.

    Misschien kun je hier wat mee.

    Succes